Monday, March 3, 2008

Mobiliari urba mobil

Les nostres passejades per la nostra estimada Freo (de Fremantle, al Sud de Perth) tenen, des del dia que vam aterrissar en aquest continent, un cert elicient ben especial. Es tracta del mobiliari urba mobil: avui hi es, dema potser tambe, pero probablement l’altre ja no hi sigui… Es fascinant, i sovint ens preguntem que cony hi fa aquell objecte en aquest determinat indret.

Sovint algu l’arrossega, pero el 90% dels cops, es troba abandonat esperant que algun assalariat amb el carrec de “Trolley Hunter” o cacador (no de caca, sino d’escopeta… Coi de teclat #*@#$%!!!) el reculli penjat d’un arbre, enmig d’una cruilla o davant d’un banc. Tant se val on sigui, pero la llei urbana diu que mai no hi pot haver un carro davant d’un supermercat. Impossible.

La veritat es que el que consideravem un vulgar acte vandalic, ha passat a ser una anecdota diaria inclus amb certa gracia. La gracia esta en imaginar-se quin energumen portaria un carro d’aquests, per exemple, uns 200 metres sorra endins fins a la vora del mar. Nomes hi trobem dues explicacions: alcohol o odi. O el vandal s’ha inflat a cerveses i s’ha vist capac d’empenyer el maleit carro fins a l’Indic o be odia al pobre cacador de carros. Si jo fos cacador, l’ultim lloc a on voldria trobar un carro, seria a la voreta del mar… (hem decidit que en breu farem col.leccio de fotos de trolleys urbans. No patiu que si la fem, la podreu seguir de bon grat)

Quan ens vam adonar de la gran quantitat d’unitats abandonades, vam veure clar el negoci del futur. Que burros aquests Ozys!!! I no deuen saber ni que existeix l’artilugi del bloqueig amb monedeta! La nostra idea de possible business va perdre forca quan vam veure que el sistema ja l’estava utilitzant una cadena de supermercats de tamany mitja (aquesta idea podria ser molt millor).

I ara, la pregunta pel lector:
Per que les grans cadenes de supermercats no utilitzen el mateix sistema?
Resposta Jattebra:
1.- Anuncis mobils gratuit. Propaganda subliminal: “Un altre del Coles, i un altre, i un altre… Uala! Un del Woolworths!”. De l’IGA (el de la monedeta) no en parla ni hi pensa ningu, segur que algun pallus europeu va arruinar part de l’estrategia aussie
2.- Es creen llocs de treball. Com mes oferta de piltrafilles, mes demanda de Trolley Hunters…

En fi, mai no m’hagues pensat que podria parlar tant d’un tros de ferralla...

1 comment:

... said...

Vaja! Sembla que Perth i la Universitat Autònoma podrien ser viles agermanades! Allà també trobes carritos de l'Alcampo pertot arreu, impulsats pels modèlics estudiants universitaris del segle XXI, que per tal de no carregar les cerveses (no ens enganyem a l'Alcampo no compren mongeta tendra) s'enduen el carrito dins els ferrocarrils de la Gene fins a la UAB (visto con mis ojitos que los gusanos se han de comé). La idea de la monedeta atrapada no funciona a la UAB gràcies a la gran quantitat de rocs talla XXL que serveix per demolir el sistema plasticós de captura econòmica. Una pena tu...

I com a nota de llum i color... la lliçó del dia de com fer la "ç" per no fer més caca de lletres!
Polseu i manteniu la tecla ALT i el número 135. Deixem anar i PAM! una ç al text.
Si es fa servir portàtil s'han de fer servir els numerajos que estan a les tecles mjkluio789" (normalment) i per tant heu d'activar el "Bloq Num".
Per a més informació contacteu Bill Gates, o l'administrador informàtic més proper que conegueu i que sàpiga què vol dir ASCII.
Salut i carritos!