Thursday, March 27, 2008

L'anima Kangaroo

Com ja vam comentar anteriorment, Australia esta plena, replena, petada de cangurs! Son una meravella d’animals, es ben relaxant veure’ls menjant herba, es com si estiguessin meditant. De ben segur que si fossin humans serien budistes (mes ben dit, budistes no invadits per xinos, perque despres del que esta passant…).

Els cangurs dificilment es veuen en ple dia. No tinc ni idea d’on s’amaguen, pero quan el sol es pon o a la matinada, surten a manades. Aixo si, han de ser zones que no estiguin explotades. Alla on hi ha vaques i ovelles, els cangurs ni s’hi acosten.

Tot i que el cangur es un animal inofensiu, es el causant de moltes morts a les carreteres. En el nostre viatge al sud per Setmana Santa, vam veure centenars de creus amb flors a les carreteres. El nombre de morts a les carreteres es molt elevat. L’any passat van morir 117 persones a WA en zones rurals i 86 en zones urbanes, es a dir, basicament a Perth. Si tenim en compte que nomes som 1.7 milions d’habitants a Western Australia, la xifra de morts es considerable. Les raons principals son l’alcohol i els cangurs.

La gent de zones rurals no veuen i condueixen, diguem que condueixen bebent. Es increíble… Una ma el volant i a l’altra la VB, Crown, Little Creatures o qualsevol altra cervesa. Crec que es per aixo que tenen canvis automatics!

Els cangurs son un perill potencial de nit. Es veu que se senten atrets per les llums i salten directes cap als cotxes. La reaccio natural es el cop de volant i posterior esclafada a l’eucaliptus mes proper. Solucio: a l’outback no hi ha cops de volant, tot es recte. Per aquesta rao, el 90% dels cotxes i camions tenen un toro al davant per deixar trinxat qualsevol esser que es creui per davant. Inclus els nengs aussies amb els seus tunnings en tenen. I n’hi ha que tenen inclus paella protectora al vidre pels possibles trossets que puguin saltar resultat de l’impacte. En fi, les seguents imatges ho deixen prou clar…

Cangur mascle Kaput
Kaput i la nostra Frangi al fons
I per acabar, Kangaroo World Boxing Championship!!!



PD. La nostra furgo no te canvi automatic.

5 comments:

... said...

Aaaah conyo! Ara entenc lo de les reixetes als vidres... ilús de mi em pensava que era perque no el rebentessin i robessin el cotxe jajajaja. Sóc un trist...
I veient el video del boxing i pel que m'havien dit, a mi els kangaroos em semblen perillosos per força i volum, però partim de la base que a mi els koales ja m'ho semblen de perillosos per la seva mala baba....
Salut !

Teresa said...

Quines aventures nens!! Ens heu d'explixcar això de conduir i beue, és que no està prohibit? o es que s'ho passen pel forro??

Jattebra said...

Si Teresa, ja ho dius bé, s´ho passen pel forro perque esta prohibit. Son tot el contrari que els suecs, je je je!!!

abiyuyu said...

Està bé la cangurada... però jo, encara estic esperant la solució a l'enigma de la boleta verda.

Jattebra said...
This comment has been removed by the author.