Wednesday, March 26, 2008

Animals d'importacio

Cangurs, serps, dofins, taurons, tortugues… Tots ells son animalons autoctons de les antipodes. Desde que els colonitzadors van trepitjar aquestes terres, han anat apareixent noves especies animals que s’han adaptat al medi posant inclus en perill els animals que porten segles vivint per aqui.

En concret, hi ha tres especies que em criden molt l’atencio. Per una banda, tenim la guineu, molt probablement d’origen britanic. La possible explicacio del com va arribar aquest animal aquí, crec que es força senzilla. Diguem que un fanatic caçador de guineus, va emigrar a mitjans del segle passat i veient lo avorrit que era caçar cangurs, va decidir portar el hobbie que solia tenir a Yorkshire quan sortia a caçar guineus amb els seus gossos a llom del seu lluent cavall. La naturalesa va ser prou rapida i abans de matar totes les seves preses, aquestes ja s’havien reproduit. Avui dia es un greu problema perque s’han adaptat de manera increible i la unica manera de controlar la poblacio es enverinant-la amb un veri selectiu (Fox baits).

La seguent especie es encara mes curiosa: camells. El nord Australia esta reple de camells. Em pregunto com pebrots i quin sumbat va decidir emportar-se com a minim dos camells cap a les antipodes desde terres tan distants com el Nord d’Africa, Orient Mitja o algun que altre indret d’Asia. I dic dos, perque desde la meva ignorancia genetica, crec que no es possible creuar un camell amb cap altra especie (cavall/camell, camell/cangur, emu/camell???).

La tercera especie que em ve al cap es el burro. Em pregunto si sera Catala. En tot cas, ho deixo per la vostra imaginacio…

7 comments:

... said...

Hòstiapuuuuuta! Camells?? jajajajaja! He flipat colorines quan ho he llegit jajajaja. Realment sí, s'ha d'estar sumbat per enviar camells allà... i els conills? ja no són problema? perquè havia llegit fa temps que algo semblant a lo de les guineus havia passat i que era xungo xungo el problema...
Lo del burro... ni fava tu
Salut i neu!

abiyuyu said...

La dita diu: On hi ha pèl, hi ha alegria!. Doncs, res millor que omplir el país de pèls!
Alguna cosa bona han de tenir els animals d'importació.

Jattebra said...

Si, si, es veu que tambe hi ha molts conills, pero no n´hem vist cap fins al moment.

De guineus n´hem vist a patades, aixo si, totes elles esclafades (rodoli!!!)

Per cert, vam veure una granja de cervols al Sud (els pobres, morts de calor). A veure si se n´escapa un parell i ja tenim uns altres a la llista! Parlant de cervols... Ojo amb les carreteres sueques! S´apropa la primavera i els cervols s´activen. Jo en vaig pelar un amb el cotxe i va ser un pèl traumatic.

Salut!

... said...

Avui pensava... "collons! encara no sabem què redimonis era aquella bola verda que havíem d'encertar què era... potser ni ells ho saben i volien que algú els donés la paraula màgica..."
que ja ho podem sabeeeeer? :P

Rayu said...

Ieps! Bon dia,

Carai si que estem zoolegs. Familia, desde la meva ignorància, crec que el tema de la caça, va anar a l'inrevés, primer van portar els conills, els cuals al no tindre depredador natural, es va reproduir com a conills, d'aqui que la intel.ligència i superbia britànica en comptes de veure l'errada, digues, necessitem portar un depredador per aquests malaïts conills, i santorne-m'hi a tindre el mateix problema amb les guineus.

Per cert, parella quan toca parlar d'ornitorrincs?

1 Abraçada.

Rayu said...

Carai quin mal a la vista el santorne-m'hi, patada al en pau descansi Pompeu Fabra.

Anonymous said...

Lo único que sé acerca de Australia es, sobre todo, lo que me contaron amigos y familiares que estuvieron allí.
También conocí a alguna ¿australiana?. Es que ninguna de las que conocí tiene sus orígenes en el país. Y pensaba yo que los únicos paisanos serían aborígenes y animales pero ya veo yo que el ser humano ha vuelto a hacer estragos... Para Galicia nos trajimos el eucalipto (¿por cierto, qué decir de los koalas?) y fíjate los camellos no, pero los burros igual son fariñeiros y da terra... ME HA ENCANTADO EL BLOG, CHICOS!!