Monday, June 30, 2008

La colegiala

El sistema escolar australià podem dir que és un sistema, com diríem en castellà, "chapada a la antigua". TOTS els nens de primària i secundària porten uniforme i a les escoles no hi conviuen nois i noies.

L'altre dia ho comentava amb un dels jefes i em vaig equivocar fent mofa sobre el tema. Ell em va contestar que el fet de que els nois i noies estiguin separats ajuda molt a que es concentrin més en els seus estudis. Raonament patètic, vaig pensar...

Per altra banda, el sistema és supercompetitiu. Cada mes i cada classe escull el millor alumne del mes i un cop escollit, aquest alumne portarà i lluirà una estrella fins que algú altre aconsegueixi superar el seu bon comportament i rendiment en els estudis. Quan l'estudiant es commemorat, tota la resta de companys l'han de felicitar donant-li la mà.

No vull ni pensar que hagués passat si a l'Escola Mireia haguessin fet el mateix. Diguem que l'alumne estrella seria qualificat com a "pilota del mes" i seria marginat per la resta. Estic completament en contra d'aquest tipus de polítiques escolars a on es potencia els bons estudiants i els dolents es deixen de banda. Niño problema, colegios P (el del meu pare, jeje)

Amb tot això, ja fa temps vam veure un reportatge relacionat amb el tema. Es tractava d'un reportatge a North Pole, la ciutat d'on diuen que prové el grassonet Pare Noel. Doncs bé, en aquesta ciutat, la obsessió pel Nadal és tal, que de fet ho és tot l'any. La decoració és perenne i els habitants són uns superfreakies nadalencs. Bé, no tots, hi ha un sector alternatiu que desitjaria pelar a en Pare Noel i penjar-lo de l'arbre.
Les escoles és a on neix el problema. Es parla del Nadal a diari i el pitjor de tot és que quan els nens es fan grans, entren en un cercle de maltractament social increïble. Diguem que totes les cartes de USA dirigides a Santa Claus, arriben a North Pole per ser contestades... I els nens i habitants d'aquesta ciutat les han de contestar. Diguem que amb quinze anys, un ja s'ha tornat un superfreaki nadalenc o bé s'ha tornat un anàrquic del Noel. El primer quadra bé a la societat i podrà assolir la condició de Star student del mes, en el segon cas i en el millor dels casos, l'anàrquic haurà de fugir emigrant d'aquesta ciutat sense sentit. I si no pot, l'odi el farà organitzar-se amb altres anarco-companys i preparar un atemptat per matar el personal de l'escola.
El resultat va ser 10 nens de 10 a 11 anys detinguts per estar preparats i armats per cometre un crim massiu a l'escola. Les declaracions del seu pare eren esgarrifadores. Un altre Columbine pels nostres amics ianquis.

No comments: